Home / Healthy homes blog / Kan indeklima påvirke allergiske reaktioner?
canairy kanariefugle Airbird indeklimasensor

Kan indeklima påvirke allergiske reaktioner?

Der er måske et tidspunkt, hvor du har funderet over hvor støv egentlig kommer fra? Støv i hjemmet, består nemlig af mange ting. Man kan blandt andet finde spor af pollen, dyrehår, fnuller, kemikalier, fibre, snavs, bakterier og meget andet. Når der er så mange forskellige typer af støv, kan det komme fra mange forskellige steder. Det kan blandt andet komme ind fra gaden, ventilationskanaler eller fra kæledyr, tøj og enda fra os selv!

Der er mange typer af allergi, her er de 2 mest hyppige. Straksallergi, kan blive fremprovokeret af pollen, husstøvmider og dyrehår. Symptomer kan blandt andet være høfeber, nældefeber og astma. Så er der kontakt allergi også kendt som hudallergi, det kan blive fremprovokeret af parfumestoffer. Symptomer af denne type allergi er eksem i huden, der kan opstå få timer til dage efter man har været udsat for allergenet.

Nu til dags har ca. over 1 million danskere allergi og tallet har steget kraftigt det sidste 50 år. Men der stadig mange, som ikke er klar over at de har allergi. Allergi er arvelig, hvis en forældre har allergi er der større chancer for at barnet vil udvikle allergi. Allergi kan udvikle sig hvis man tilbringer mere tid indendørs eller af overvægt, rygning eller af mere forarbejdet kost. Derudover har 20% af alle større børn og unge, pollen-, støv- eller pelsdyr allergi.


Hvis man er en af dem, der oplever allergi fra pollen, støv, parfume, husstøvmider og dyrehår. Eller har symptomer som høfeber, astma, nældefeber eller eksem, er det meget vigtigt at holde øje med ens indeklima og luftkvalitet. F.eks. Hvis luftfugtigheden i hjemmet er højt, så vil der være flere husstøvmider. Det kan ligeledes være fordelagtigt for dem der lider af astma, at have en bedre indeklima. Udluftning af boligen er derfor vigtigt, men hvornår er det bedst at lufte ud? Og hvornår bør man lukke vinduet igen?

Vi har arbejdet med denne problematik i en årrække og har kommet op med den bedste løsning. Leapcraft, Velux og GXN Arkitekter har samarbejdet for at lave  Airbird® og Airbird® CONNECT. De sensorer måler indeklima for temperatur, luftfugtighed og CO2 og er formet som en kanariefugl som kvidre når den opdager der er dårligt indeklima. Når Airbird® kvidre, skal man åbne vinduet og lufte ud og når den kvidre igen, indikere den at luftkvalitet er tilfredsstillende også kan man lukke vinduet igen.

Med en Airbird® CONNECT, har man mulighed for at tilslutte flere fugle i hjemmet og holde øje med hjemmets indeklima eller sommerhusets indeklima via en App.

Læs mere om Airbird® og Airbird® CONNECTog køb her.