/ Smart cities blog / At se er at tro
kanariefuglen kanarie canairy indoor climate sensor

At se er at tro

I magasinet Byggeri + Arkitektur nr. 116, kan man læse en interview af Vinay Venkatraman. I den artikel vil Vinay komme ind på hvorfor indeklima er så vigtigt, hvad folk kan gøre for at forbedre indeklimaet og hvordan man kan forbedre indeklimaet i arbejdspladsen.

I denne blog vil vi gerne komme tættere på de enheder der bliver nævnt i interviewet. Vi vil blandt andet skrive mere information omkring AmbiNode™, MiniNodes, LeapSense og indeklima fuglen Airbird®.

AmbiNode™ er en af de mest avancerede AI modificeret bygnings sensorer og anbefales til arbejdspladser, virksomheder og kontorer. Den kan både måle luftkvalitet i din indeklima, støj fra f.eks ude fra gaden eller vejen. Den kan også registrere hvordan en rum, lokale eller bygning benyttes, for at optimere indeklima og energiforbrug. Den kan også måle HVAC, det står for “Heat, ventilation, air condition og control”.

Udover det kan den måle miljøegenskaber som luftkvalitet, temperatur, støjniveau og belysning, udfra disse informationer man får i sin AmbiNode App, kan man aktiv foretage handlinger for at forbedre dem.

Man kan vælge at tilføje 3 slags MiniNodes til AmbiNode™, den første kan måle CO2, temperatur og luftfugtighed. Den anden kan måle temperatur og luftfugtighed og den tredje kan måle temperatur, luftfugtighed og tilstedeværelse. De er alle 3 batteridrevet.

Leapsense™ kan måle Energi data, HVAC-data, Luftkvalitet og komfort, Aerosoler og forurenende stoffer, benyttelses mønster (uden camera), vejret og mikroklima, Geospatiel data og støj niveauer.

Leapsense™ kan anvendes af ejendomsadministratorer, udlejerer og lejere, alle vil kunne se de forskellige miljø egenskabs informationer og derfor opfordre til en data drevet samtale. Man kan desuden vælge hvornår og hvilke notifikationer man har lyst til at modtage.

Den sidste enhed, vi kommer til at skrive om hedder Airbird®. Den kanariefuglen inspireret enhed kan måle luftfugtighed, temperatur og CO2 i dit hjem. Indeklimaet i dit eller børnenes soveværelset for at forbedre din søvn, Luftkvaliteten i hjemme kontoret for at forbedre din koncentration. Luft måling i køkkenet så du ved hvornår du skal lufte ud, mens du laver mad eller i stuen, så fuglen kan give dig besked hvis din luft bliver for lummert. Den kan desuden synge som en nattergal, når den giver dig meddelelser eller så kan man sætte den til lys mode, hvor den ikke siger noget lyd. Desuden kan man købe en Airbird® CONNECT, hvis man gerne vil forbinde flere Airbirds i sit hjem og CONNECT kommer med en App, hvor man kan se alle sine resultater af miljø egenskaber.

Hvis du er intresseret kan du altid tjekke alle enhederne ud, i Leapcraft´s hjemmeside og finde mere information der.